Hvor mye koster baby bilder?

Hvor mye koster baby bilder?

Å fange de spesielle øyeblikkene i livet til ditt nyfødte barn er en fantastisk måte å bevare minnene på. Babybilder er en verdifull investering som lar deg se tilbake på de første øyeblikkene og smile over de søte ansiktsuttrykkene og unike øyeblikkene som bare varet i en kort periode. I denne artikkelen vil vi utforske hvor mye babybilder koster og gi deg noen tips for å velge en babyfotograf som passer til dine behov.

Hva er babybilder?

Babybilder er profesjonelle fotografier som fanger øyeblikkene i et nyfødt barns liv. Disse bildene fanger vanligvis opp de første dagene, ukene eller månedene av babyens liv, og viser deres uskyldige skjønnhet og sjarmerende uttrykk. Babybilder er en fantastisk måte å skape varige minner og dokumentere denne spesielle tiden i familiens liv.

Hvor mye koster babybilder i Norge 2023?

Her er noen priser for babybilder i Norge i 2023 basert på informasjon fra barnasbilder.no:

 • Nyfødt (0 – 6 uker): Inntil 4 timer i studio, inkludert 10 bilder koster 6300,-. Ekstra bilder koster 300,- per stykk​1​.
 • Baby (3 – 10 måneder):
  • «Baby mini» som inkluderer inntil 30 minutter i studio med 5 bilder, ett antrekk pluss naken/bleiebukse, kun en bakgrunn koster 3250,-.
  • «Baby ordinær» som inkluderer inntil 60 minutter i studio med 10 bilder, ubegrenset bruk av antrekk pluss naken/bleiebukse, og muligheten for å bruke flere bakgrunner koster 5250,-. Ekstra bilder koster 300,- per stykk​1​.
 • Ettårsfotografering (10 – 13 måneder): Inntil 60 min i studio, inkl. 10 bilder koster 5250,-. Søsken/foreldre kan være med uten ekstra kostnad. Ekstra bilder koster 300,- per stykk​1​.
 • Cake Smash: Prisen ser ut til å være den samme som for «Baby ordinær»​1​.
 • Barn/Søsken/Familie: Inntil 60 min i studio, inkl. 10 bilder koster 5250,-. Ekstra bilder koster 300,- per stykk​1​.
 • Ungdom/konfirmant: 30 min i studio, inkl. 5 bilder, mulighet for to antrekk, en bakgrunn koster 2550,-​1​.
 • Gravid:
  • «Gravid mini» som inkluderer inntil 30 min i studio med 5 bilder, ett antrekk pluss ett undertøy, en bakgrunn koster 2550,-.
  • «Gravid ordinær» som inkluderer inntil 60 min i studio med 10 bilder, muligheten for flere antrekk, og bytte av bakgrunn koster 3750,-. Dette gir en rabatt på 500,- ved nyfødtfotografering​1​.

Vær oppmerksom på at prisene kan variere avhengig av fotograf og tjenestene som tilbys.

Hvorfor er babybilder viktige?

Babybilder er viktige av flere grunner. For det første hjelper de deg med å bevare minner fra en kort periode i livet til barnet ditt som går så fort forbi. Disse bildene vil tillate deg å se tilbake og huske de søte ansiktsuttrykkene, de små tærne og de søvnige smilene som bare varet en kort stund.

  Er Canon 7D fullformat?

I tillegg kan babybilder også være en flott måte å dele gleden med familie og venner. Du kan bruke bildene til å lage vakre fødselskort, takkekort eller til og med dekorere barnerommet med disse minneverdige øyeblikkene.

Faktorer som påvirker prisen på babybilder

Prisen på babybilder kan variere avhengig av flere faktorer. Her er noen vanlige faktorer som kan påvirke prisen:

 1. Fotografens erfaring og anerkjennelse: Fotografer med mer erfaring og en etablert portefølje kan ha høyere priser enn nyere fotografer.
 2. Fotograferingsstedet: Valget av sted for fotograferingen kan påvirke prisen. En fotografering i studio kan ha en annen pris enn en fotografering på location.
 3. Antall bilder: Noen pakker kan inkludere et begrenset antall bilder, mens andre kan gi deg muligheten til å velge flere bilder til en høyere pris.
 4. Tilleggstjenester: Fotografer kan tilby tilleggstjenester som profesjonell bildebehandling eller utskrifter. Disse tjenestene kan påvirke den totale prisen.

Fotograferingstjenester og pakker

Babyfotografer tilbyr vanligvis forskjellige tjenester og pakker for å imøtekomme ulike behov og budsjett. Noen vanlige tjenester og pakker kan inkludere:

 1. Nyfødtfotografering: Dette er en spesialisert tjeneste som fokuserer på å fange de første dagene eller ukene av babyens liv.
 2. Milepælsfotografering: Denne typen fotografering fanger opp de viktige milepælene i babyens liv, for eksempel når de lærer å sitte eller krabbe.
 3. Familiefotografering: Noen fotografer tilbyr også tjenester for å inkludere hele familien i bildene.

Pakkene kan variere i pris avhengig av antall bilder, varigheten av fotograferingen og eventuelle tilleggstjenester som er inkludert.

Hvordan velge en babyfotograf

Når du velger en babyfotograf, er det viktig å finne en som passer til dine behov og preferanser. Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge riktig babyfotograf:

 1. Se på porteføljen: Ta deg tid til å se gjennom fotograferens tidligere arbeid for å se om stilen deres passer til din smak.
 2. Les anmeldelser: Sjekk anmeldelser og tilbakemeldinger fra tidligere kunder for å få en ide om kundetilfredshet og kvaliteten på fotografens arbeid.
 3. Møt fotografen: Ha en samtale eller et møte med fotografen for å diskutere dine forventninger og ønsker. Det er viktig å ha god kommunikasjon og føle seg komfortabel med fotografen.
  Hva er forskjellen på speilrefleks og systemkamera?

Gjennomsnittlig pris for babybilder

Den gjennomsnittlige prisen for babybilder kan variere avhengig av faktorer som geografisk beliggenhet og fotografens erfaring. I Norge kan prisene variere fra noen tusen kroner til flere titusen kroner. Det er viktig å merke seg at den totale prisen kan inkludere fotograferingstid, redigering av bilder og eventuelle utskrifter eller digitale filer.

Hvor kan man finne babyfotografer

For å finne babyfotografer i ditt område, kan du prøve følgende metoder:

 1. Nettsøk: Søk etter babyfotografer i ditt område på nettet. Mange fotografer har egne nettsider eller er tilgjengelige på fotograferingsplattformer.
 2. Anbefalinger: Spør venner, familie eller andre foreldre om anbefalinger. Du kan få verdifulle referanser fra mennesker du stoler på.
 3. Sosiale medier: Sjekk ut sosiale mediegrupper eller sider dedikert til foreldre i ditt område. Du kan få anbefalinger eller tips der.

Tips for å spare penger på babybilder

Hvis du ønsker å spare penger på babybilder, kan du vurdere følgende tips:

 1. Sammenlign priser: Ta deg tid til å sammenligne priser fra forskjellige babyfotografer for å finne den beste prisen som passer til ditt budsjett.
 2. Vurder mindre erfarne fotografer: Nyere fotografer kan tilby lavere priser som en del av å bygge sin portefølje.
 3. Begrens antall bilder: Velg en pakke med et begrenset antall bilder i stedet for å velge alle bildene som er tatt under fotograferingen.

Oppsummering

Babybilder er en flott måte å bevare minnene fra den spesielle perioden i babyens liv. Prisen på babybilder kan variere avhengig av forskjellige faktorer, inkludert fotografens erfaring, tjenester og pakker som tilbys, samt beliggenhet. Det er viktig å velge en babyfotograf som passer til dine behov og preferanser. Ved å gjøre litt forskning og sammenligne priser, kan du finne en babyfotograf som gir deg høykvalitetsbilder til en pris som passer ditt budsjett.

Konklusjon

Babybilder er en verdifull investering for å bevare de første øyeblikkene i livet til barnet ditt. Prisen på babybilder kan variere, men det er mulig å finne en babyfotograf som passer til ditt budsjett ved å sammenligne priser og velge en pakke som oppfyller dine behov. Ved å velge en erfaren og talentfull babyfotograf, kan du skape varige minner som du vil glede deg over i årene som kommer.

Spørsmål etter konklusjonen

 1. Hva er den ideelle tiden å planlegge en babyfotografering?

Den ideelle tiden å planlegge en babyfotografering er vanligvis innen de første to ukene etter fødselen. På dette tidspunktet sover babyen fortsatt mye og er mer sannsynlig å være i en rolig og avslappet tilstand. Dette gir fotografen muligheten til å fange de søte og søvnige øyeblikkene. Imidlertid kan babybilder tas når som helst i løpet av det første året, og hver fase har sin egen sjarm.

 1. Kan jeg ta med mine egne rekvisitter til babyfotograferingen?
  Hva er et APS-C kamera?

Ja, du kan definitivt ta med dine egne rekvisitter til babyfotograferingen. Mange foreldre velger å legge til personlige preg ved å inkludere spesielle rekvisitter eller gjenstander som har en spesiell betydning for familien. Dette kan være alt fra leker og kosedyr til familiens arvestykker. Diskuter gjerne med babyfotografen på forhånd for å få råd om hvilke rekvisitter som kan fungere best for å skape unike og meningsfulle bilder.

 1. Hvordan kan jeg sikre at babyen min er rolig og komfortabel under fotograferingen?

For å sikre at babyen din er rolig og komfortabel under fotograferingen, er det noen ting du kan prøve:

 • Planlegg fotograferingen når babyen vanligvis er mest tilfreds og rolig, for eksempel etter en mat eller soveperiode.
 • Sørg for at fotograferingsmiljøet er varmt og behagelig for babyen. Det kan være lurt å ha varme tepper eller klær tilgjengelig.
 • Ta deg god tid og vær tålmodig under fotograferingen. Babyer kan være uforutsigbare, så det er viktig å gi dem tid og rom til å være seg selv.
 • Gi babyen din nok mat og søvn før fotograferingen for å sikre at de er mette og uthvilte.
 • Ta med babyens favorittleker eller smokk for å hjelpe dem med å føle seg trygge og komfortable.
 1. Er det vanlig å betale et depositum til babyfotografen på forhånd?

Ja, det er vanlig at babyfotografer krever et depositum på forhånd for å sikre fotograferingstiden din. Dette depositumet fungerer som en bekreftelse på at du er forpliktet til å bruke fotografens tjenester på det avtalte tidspunktet. Det spesifikke beløpet og betalingsvilkårene kan variere fra fotograf til fotograf, så det er viktig å diskutere dette på forhånd og få tydelighet om betalingsprosessen.

 1. Hvor lang tid tar det vanligvis å få de endelige bildene etter fotograferingen?

Tiden det tar å få de endelige bildene etter fotograferingen kan variere avhengig av fotografen og avtalen dere har. Noen fotografer kan gi deg en omtrentlig tidslinje på forhånd, mens andre kan ta lengre tid avhengig av arbeidsmengden deres. Det er vanlig å forvente at det tar noen uker før du mottar de endelige redigerte bildene. Kommuniser gjerne med fotografen for å få en bedre forståelse av forventet leveringstidspunkt.

Rate article
Legg til kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Hvor mye koster baby bilder?
Er det lov å filme naboen?
Er det lov å filme naboen?